נפגשים באולם הווירטואלי – הדבר הבא!

מפגש ווידאו פנים אל פנים בכיתה וירטואלית הוא מלהיב, יעיל ומפתיע בפשטותו. ההתפתחות הטכנולוגית הגיעה לרמה המאפשרת גישה לכל משתמש ולבני כל הגילים להצטרף לשיעור. המשתתפים במפגש, יכולים לראות את המרצה והמצגת, לשוחח, לשלוח מסרונים וסמלי הבעה, להצביע, ועוד – מבלי לעזוב את הכיסא במשרד, או לצאת מהבית, אפילו לא צריך להתקין תוכנה במחשב.

 

מפגש חברתי פנים אל פנים והיכרות רשתית עם עמיתים

כמו במשחקי מחשב (Classh of clans לדוג'), בהם משתתפים שונים חולקים "זירת משחק" משותפת, מחליפים דעות ובונים קבוצות הזדהות עם אנשים ממקומות שונים, כך גם מפגש העמיתים בכיתה הווירטואלית, כשהם נמצאים במשרדיהם בחברות שונות או בבית, מהווה הזדמנות לראות, להיראות, להשמיע ולחלוק ידע. הטכנולוגיה המתקדמת מאפשרת בניית צוותים וגיבושם, גם אם כל אחד מהמשתתפים נמצא במקום אחר, פיזית. בדרך זו נוצרים מבנים חברתיים חדשים המדלגים על משוכת הזמן והמרחק.

 

אפשרות ללמידה על סמך התנסות
ארגונים רבים מתמודדים כיום עם שימור ידע ובריחת מוחות וניסיון, תהליך שמציב אתגרים בפני העובדים שלוקחים על עצמם מטלות נוספות ומבצעים עבודה ביותר מתחום ספציפי אחד. לדוגמה: מורים נדרשים ללמד בתחום המקצועי בו התמחו, אך בו בזמן לשלוט בתוכנות חדישות וביישומים, שיאפשרו למידה משמעותית שיתופית ומגוונת ע"י שימוש באמצעים כמו: Kahoot , google docs וכו'.

הכתה הווירטואלית מאפשרת למורים מתחומי ידע שונים להצטרף לשיעור משותף, לפגוש עמיתים ולחלוק בניסיונם המצטבר. במקום לבטל זמן בנסיעות, הם מצטרפים לכיתות וירטואליות ופוגשים עמיתים שבעזרתם הם לומדים וחולקים ידע, וזאת כשהם נמצאים בביתם, בשעות בהן ילדיהם ישנים. ניתן למצוא כיום ברשת אפשרויות רבות ללמידה אחרי השעה 21:00, בנושאים מגוונים: רפואה אלטרנטיבית, קבוצות תמיכה, למידת תכנות, ועוד.

 

תמיכה בצוות עובדים מבוזר
הטרנד הנפוץ ביותר כיום הוא למידה ניידת: עובד יכול להצטרף לכיתה, מכל מקום בו הוא נמצא. אנשי מכירות, שמבצעים במשך כל היום סבב בין לקוחותיהם, יכולים להתחבר דרך חדר הדיונים הווירטואלי לתדריך של מנהל המכירות בסוף היום, או בתחילתו. כך הם יכולים לשתף בחוויות, לחלוק ידע ולעדכן עמיתים בתופעות חדשות, בזמן אמת. זהו כלי עוצמתי המתגבר על תחושת הניתוק של העובד ומאפשר לו להיפגש פנים אל פנים עם עמיתיו (בעבר היה נהוג לעשות זאת בשיחת וועידה טלפונית, אך היה חסר בהן הממד החברתי של המפגש). הטכנולוגיה מאפשרת שידור חי בזמן אמת של כל משתתף (לכל מחשב נייד יש כיום מצלמה ומיקרופון מובנים), כאשר היכולת להתחבר ולקבל את השירות בענן ללא צורך בהתקנות שעלולות לסכן את אבטחת המידע בארגונים, היא זו שיוצרת מפגשים חברתיים וחיבור בלתי אמצעי בין האנשים.

 

למידה השמה את העובד במרכז ומאפשרת לו אוטונומיה.
האפשרות לבחור מהיכן להתחבר לפגישה/ שיעור, מעניקה לעובד תחושת אוטונומיה לבחור בין נוחות הבית, או המשרד המרוחק. בדרך זו העובדים נהנים מחופש בחירה והחברות חוסכות עלויות של ביטול זמן נסיעה לקמפוסים או לחדרי הרצאות ומפחיתות את עלויות החזקה של מבנים פיזיים. למעשה, הלמידה הווירטואלית היא חלק מהמגמה העולמית של עבודה ולמידה מכל מקום ובזמן שמתאים ללומד או לעובד. רוב האוניברסיטאות הגדולות בעולם, כמו גם חברות הייטק שונות, מאפשרות לעובדים או ללומדים לעבוד או ללמוד מחוץ למשרד ולכיתה ומספקות אמצעים התומכים בכך.

 

Invalid meeting token